Douwe Hooijenga opnieuw lijsttrekker ChristenUnie Tytsjerksteradiel

Douwe Hooijenga.JPGzaterdag 11 december 2021 13:10

Douwe Hooijenga (34) uit Gytsjerk is door het bestuur van de ChristenUnie Tytsjerksteradiel opnieuw voorgedragen en op zaterdag 11 december door de leden gekozen als lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. “Douwe heeft zich in de afgelopen acht jaar laten zien als een bepalend raadslid die met veel passie leiding geeft aan de fractie en het sociaal christelijke geluid uitstekend weet uit te dragen”.

Hooijenga: “Het is echt een eer dat ik opnieuw leiding mag geven aan de partij en deze prachtige lijst met zoveel sterke en enthousiaste kandidaten. Dat ik nu voor de derde keer de lijst mag aanvoeren laat zien dat er waardering is voor de lijn die ik samen met Jantsje van der Veen heb gevoerd de afgelopen 8 jaar. Vanuit mijn overtuiging zit ik in de politiek. Ik wil mij inzetten voor ‘ús Mienskip’, het goede willen doen juist voor de mensen die dat zelf niet altijd kunnen. Zo sta ik in het leven, zo ben ik als ondernemer en zo zit ik in de politiek. Ik heb ontzettend veel zin om met dit nieuwe team aan de slag te gaan en ons constructieve en vertrouwde geluid te laten horen”.

De ChristenUnie komt tijdens de gemeenteraadverkiezingen uit met een lijst van 25 enthousiaste kandidaten. Jantje van der Veen stopt als raadslid en sluit de kieslijst af. Acht jaar lang was zij samen met Douwe een vast tandem in de raad. Edwin van Ens uit Garyp is de nummer twee op de lijst, hij zit sinds enkele weken in de raad. Mireille van der Meer uit Suwâld, Hiltje Bruinsma uit Oentsjerk en Ype van Kammen uit Burgum maken de top vijf compleet.

Het bestuur is erg enthousiast over de volledige kieslijst die aan de leden voorgesteld wordt. “De partij groeit in Tytsjerksteradiel en we merken dat er veel waardering is voor de partij en de inhoudelijke lijn van de huidige fractie.” Het bestuur ziet dit terug in de hoeveelheid aanmeldingen van nieuwe leden en aanwas van veel enthousiaste kandidaten voor de kieslijst. Als bestuur zijn wij dan ook erg trots op de kandidatenlijst die wij hebben kunnen presenteren aan onze leden. Een lijst met een goede spreiding over de dorpen, vrouwen en mannen en een diverse lijst aan leeftijden.

« Terug